kasza manna

KATEGORIA | Kasze, płatki i produkty zbożowe

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie kaszy manny może powodować reakcje alergiczne u niektórych ludzi

Informacje o składniku

Kasza manna to składnik bogaty w węglowodany, białka roślinne oraz witaminy z grupy B, a jej regularne spożywanie może wpłynąć korzystnie na pracę układu trawiennego, a także pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.

Funkcja

Składnikami kaszy manny są węglowodany złożone, białko roślinne oraz błonnik. Kasza manna jest również bogatym źródłem składników mineralnych, takich jak fosfor, żelazo i magnez, a także witamin z grupy B. W diecie, kasza manna może służyć jako źródło energii oraz błonnika, który wpływa na trawienie oraz utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik