Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Kasze, płatki i produkty zbożowe
dobry składnik
Spożycie kaszy manny może powodować reakcje alergiczne u niektórych ludzi
Kasza manna to składnik bogaty w węglowodany, białka roślinne oraz witaminy z grupy B, a jej regularne spożywanie może wpłynąć korzystnie na pracę układu trawiennego, a także pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.
Składnikami kaszy manny są węglowodany złożone, białko roślinne oraz błonnik. Kasza manna jest również bogatym źródłem składników mineralnych, takich jak fosfor, żelazo i magnez, a także witamin z grupy B. W diecie, kasza manna może służyć jako źródło energii oraz błonnika, który wpływa na trawienie oraz utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.