Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożywanie dużej ilości kapusty brukselskiej może powodować wzdęcia i problemy trawienne
Kapusta brukselka jest bogatym źródłem witaminy C, błonnika i antyoksydantów, a także zawiera niewielką ilość kalorii i jest często wykorzystywana jako składnik diet odchudzających.
Kapusta brukselka jest bogata w wiele składników odżywczych, takich jak witamina C, witamina K, foliany i błonnik. Jednak jej najważniejszą funkcją w diecie jest dostarczanie organizmowi niezbędnych składników mineralnych, takich jak miedź, potas i mangan. Kapusta brukselka zawiera również związki siarkowe, które pomagają w ochronie organizmu przed chorobami, a także antyoksydanty, które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników i zapobiegają chorobom serca, cukrzycy i niektórym nowotworom.