Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Kakao i czekolada
dobry składnik
Spożycie kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu może powodować biegunkę u niektórych osób
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu jest źródłem błonnika, magnezu, żelaza i potasu, a także zawiera teobrominę, związek wpływający stymulująco na układ nerwowy i serce.
Składnik kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu pełni funkcję dostarczania wartości odżywczych, takich jak białko, błonnik, żelazo i magnez, bez znaczącego dodatku tłuszczu. Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu może być zdrową alternatywą dla zwykłego kakao w proszku dla osób, które chcą zmniejszyć spożycie tłuszczu w swojej diecie.