kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

KATEGORIA | Kakao i czekolada

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu może powodować biegunkę u niektórych osób

Informacje o składniku

Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu jest źródłem błonnika, magnezu, żelaza i potasu, a także zawiera teobrominę, związek wpływający stymulująco na układ nerwowy i serce.

Funkcja

Składnik kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu pełni funkcję dostarczania wartości odżywczych, takich jak białko, błonnik, żelazo i magnez, bez znaczącego dodatku tłuszczu. Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu może być zdrową alternatywą dla zwykłego kakao w proszku dla osób, które chcą zmniejszyć spożycie tłuszczu w swojej diecie.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik