Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Kakao i czekolada
dobry składnik
Niepożądane dzialanie składnika kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku na ludzi nie zostało stwierdzone.
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku to pyszny i zdrowy produkt spożywczy, który pozwala cieszyć się smakiem ulubionego napoju bez zbędnego obciążania organizmu.
Składnik kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku pełni przede wszystkim funkcję aromatyzującą oraz barwiącą w produktach spożywczych. Zawiera również niezbędne składniki odżywcze, takie jak błonnik, białko, żelazo, magnez oraz przeciwutleniacze. Ponieważ zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao w proszku, może być stosowane w produktach o niższej zawartości tłuszczu, takich jak ciasta czy lody, bez wpływu na ich smak i konsystencję.