kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku

KATEGORIA | Kakao i czekolada

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Niepożądane dzialanie składnika kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku na ludzi nie zostało stwierdzone.

Informacje o składniku

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku to pyszny i zdrowy produkt spożywczy, który pozwala cieszyć się smakiem ulubionego napoju bez zbędnego obciążania organizmu.

Funkcja

Składnik kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku pełni przede wszystkim funkcję aromatyzującą oraz barwiącą w produktach spożywczych. Zawiera również niezbędne składniki odżywcze, takie jak błonnik, białko, żelazo, magnez oraz przeciwutleniacze. Ponieważ zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao w proszku, może być stosowane w produktach o niższej zawartości tłuszczu, takich jak ciasta czy lody, bez wpływu na ich smak i konsystencję.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik