Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
neutralny składnik
Jogurt w proszku z mleka może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, jeśli zostanie spożyty w nadmiernych ilościach lub jeśli został zepsuty. Nadmierna konsumpcja jogurtu w proszku może prowadzić do zaburzeń trawienia ze względu na obecność nadmiernych ilości białka i laktozy. Może to prowadzić do biegunek, wzdęć, bólu brzucha i innych problemów żołądkowych. Jeśli jogurt w proszku z mleka jest zepsuty lub przeterminowany, może zawierać szkodliwe bakterie, które mogą powodować zatrucie pokarmowe. Objawy zatrucia pokarmowego obejmują bóle brzucha, nudności, wymioty i biegunkę. Dlatego też, przed spożyciem jogurtu w proszku z mleka, ważne jest, aby upewnić się, że jest on w dobrym stanie i nie przekroczył daty ważności. Zaleca się również spożywanie go w umiarkowanych ilościach, aby uniknąć problemów żołądkowych.
Jogurt w proszku z mleka to składnik spożywczy pozyskiwany przez odparowanie wody z jogurtu naturalnego, który jest bogaty w białko i korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit.
Składnik jogurtu w proszku z mleka jest stosowany głównie jako dodatek smakowy i aromatyzujący w produktach spożywczych, takich jak lody, napoje, wypieki, a także w innych wyrobach cukierniczych. Może również być użyty jako zagęstnik w niektórych produktach, zwłaszcza w przetworach mlecznych i deserach. Ponadto, jogurt w proszku z mleka może również dostarczać korzystnych dla zdrowia probiotyków, które pomagają w utrzymaniu zdrowej równowagi bakteryjnej w jelitach.