Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Jaja
dobry składnik
Jaja gotowane są zazwyczaj bezpieczne do spożycia, ale istnieją pewne potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka, które warto znać. Na przykład, jeśli jaja nie są gotowane wystarczająco długo, mogą zawierać bakterie, takie jak Salmonella, które mogą powodować chorobę pokarmową. Objawy zatrucia salmonellą mogą obejmować biegunkę, nudności, wymioty, gorączkę i bóle brzucha. Innym zagrożeniem jest ryzyko zanieczyszczenia jaj pestycydami lub innymi substancjami chemicznymi, które mogą być obecne w karmie dla kur. Dlatego ważne jest, aby wybierać jaja pochodzące od zaufanych źródeł, takich jak certyfikowane gospodarstwa ekologiczne lub sprawdzone sklepy spożywcze. W każdym przypadku, aby zminimalizować ryzyko zatrucia pokarmowego, należy upewnić się, że jaja są dobrze ugotowane przed spożyciem, a także przechowywać je w bezpiecznym miejscu, aby uniknąć zanieczyszczenia krzyżowego z innymi produktami spożywczymi.
Jajka, które zostały ugotowane w całości.
Źródło białka