Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Spożycie jagód jałowca w nadmiernych ilościach może powodować dolegliwości żołądkowo-jelitowe
Jagody jałowca są źródłem witaminy C i przeciwutleniaczy, jednak ich spożywanie w dużych ilościach może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, takich jak uszkodzenie nerek i przewodu pokarmowego.
Składnikami jagody jałowca są przede wszystkim olejki eteryczne, flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne oraz witamina C. Olejki eteryczne pomagają wzmocnić układ odpornościowy, działać przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Flawonoidy i garbniki działają przeciwutleniająco i ochronnie na komórki organizmu. Kwasy organiczne wpływają korzystnie na trawienie, a witamina C wzmacnia układ odpornościowy. W diecie jagody jałowca mogą pomóc w utrzymaniu zdrowia oraz wzmocnieniu odporności organizmu.