Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Nie jest znane żadne potencjalne działanie niepożądane składnika na ludzi w przypadku spożywania prażonego jabłka.
Jabłko prażone to naturalny przysmak o intensywnym smaku i aromacie, który powstaje poprzez prażenie jabłek w piekarniku bez dodatku jakichkolwiek substancji konserwujących.
Składnikami odżywczymi w jabłku prażonym są przede wszystkim węglowodany, błonnik, witamina C oraz różnorodne związki roślinne o właściwościach przeciwutleniających, takie jak flawonoidy i kwasy fenolowe. Węglowodany dostarczają energii, a błonnik wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego. Witamina C jest ważnym antyoksydantem, który pomaga w ochronie organizmu przed szkodliwymi wolnymi rodnikami. Związki roślinne zawarte w jabłku prażonym wpływają pozytywnie na zdrowie serca i układu krążenia.