Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Spożycie dużych ilości pestycydów obecnych na powierzchni jabłek może negatywnie wpłynąć na zdrowie człowieka.
Jabłko jest bogate w błonnik oraz witaminy C i K, zawiera niewielkie ilości kwasów organicznych, jest niskokaloryczne i przypisuje mu się właściwości przeciwzapalne oraz przeciwwirusowe.
Jabłko jest bogate w składniki odżywcze, takie jak błonnik, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Błonnik pomaga w procesie trawienia i zapobiega zaparciom. Witaminy i minerały odgrywają ważną rolę w ogólnym zdrowiu organizmu i pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Przeciwutleniacze chronią komórki przed uszkodzeniem spowodowanym przez wolne rodniki, co może prowadzić do chorób, takich jak choroby serca, nowotwory i choroba Alzheimera.