Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | białka roślinne
dobry, ale
Potencjalnym działaniem niepożądanym składnika na ludzi izolatu i hydrolizatu białka sojowego może być alergia.
Izolat i hydrolizat białka sojowego to składniki spożywcze pochodzące z soi, które są bogate w białko i wykorzystywane w produkcji żywności jako dodatek białkowy.
Izolat białka sojowego i hydrolizat białka sojowego są bogate w aminokwasy egzogenne i stanowią źródło wysokiej jakości białka dla organizmu. Funkcją tych składników w żywieniu jest dostarczenie aminokwasów niezbędnych do budowy i regeneracji tkanek, w tym mięśni. Są one szczególnie ważne dla osób aktywnych fizycznie oraz dla wegetarian i wegan, którzy nie spożywają mięsa. Ponadto, białko sojowe może pomóc w zmniejszeniu poziomu cholesterolu we krwi i regulacji ciśnienia krwi.