Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białko roślinne
dobry składnik
Izolat białka grochowego jest stosunkowo bezpiecznym produktem spożywczym. Jednakże, osoby z alergią na groch lub białka roślinne powinny unikać spożywania tego produktu, ponieważ może to spowodować reakcję alergiczną. Ponadto, spożywanie dużych ilości izolatu białka grochowego może prowadzić do problemów żołądkowych, takich jak wzdęcia, biegunka lub nudności. Dlatego zaleca się spożywanie tego produktu z umiarem i zawsze zgodnie z zaleceniami producenta.
Izolat białka grochowego to wysokiej jakości źródło białka roślinnego, które jest często stosowane jako alternatywa dla białka zwierzęcego w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składnik izolat białka grochowego jest stosowany w produktach spożywczych jako źródło białka roślinnego. Jego główną funkcją jest dostarczanie wysokiej jakości białka, które jest łatwo przyswajalne i zapewnia pełnowartościowe aminokwasy niezbędne dla organizmu. Izolat białka grochowego jest często stosowany w produktach dla wegan i wegetarian, ponieważ nie pochodzi z mięsa ani nabiału. Oprócz tego, izolat białka grochowego może poprawić konsystencję, teksturę i wartość odżywczą produktów spożywczych.