Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | substancje czynne
uważaj na...
Alergiczne kontaktowe zapalenie skóry
Hydrolyzowany proteinowy składnik kosmetyczny Yeast Protein powstaje poprzez proces hydrolizy drożdży. Jest to substancja pochodzenia roślinnego, która została poddana rozkładowi na mniejsze cząsteczki przy użyciu wody. Hydrolyzowany Yeast Protein ma zdolność do przenikania w głąb skóry i włosów, co pozwala mu na dostarczanie składników odżywczych i nawilżających. W kosmetykach jest stosowany przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i wzmacniające. Dodatkowo, może również działać łagodząco na skórę, zmniejszając podrażnienia i zaczerwienienia.
Hydrolizowany białek drożdżowy to składnik kosmetyczny pochodzący z drożdży, który został rozłożony na mniejsze składniki w celu uzyskania lepszych korzyści dla skóry.