Hydrolizowany białko drożdży

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Alergiczne kontaktowe zapalenie skóry

Informacje o składniku

Hydrolyzowany proteinowy składnik kosmetyczny Yeast Protein powstaje poprzez proces hydrolizy drożdży. Jest to substancja pochodzenia roślinnego, która została poddana rozkładowi na mniejsze cząsteczki przy użyciu wody. Hydrolyzowany Yeast Protein ma zdolność do przenikania w głąb skóry i włosów, co pozwala mu na dostarczanie składników odżywczych i nawilżających. W kosmetykach jest stosowany przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i wzmacniające. Dodatkowo, może również działać łagodząco na skórę, zmniejszając podrażnienia i zaczerwienienia.

Funkcja

Hydrolizowany białek drożdżowy to składnik kosmetyczny pochodzący z drożdży, który został rozłożony na mniejsze składniki w celu uzyskania lepszych korzyści dla skóry.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik