Hydrolizowany białek kukurydziany

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

niewskazany

Uwaga

Podrażnienie skóry

Informacje o składniku

Hydrolyzed Corn Protein to składnik kosmetyczny pochodzenia roślinnego, otrzymywany w procesie hydrolizy białek kukurydzy. Jest to białkowy proszek o dobrej rozpuszczalności w wodzie i łatwej przyswajalności przez skórę i włosy. Hydrolyzat protein kukurydzianych jest bogaty w aminokwasy, takie jak kwas glutaminowy, arginina i prolina, które odżywiają i wzmacniają skórę oraz włosy. Jest często stosowany jako składnik w kosmetykach do pielęgnacji włosów, ponieważ działa na nie regenerująco i wzmacniająco, zapobiegając łamliwości i wypadaniu.

Funkcja

Hydrolizowany białko kukurydziane to składnik kosmetyczny pochodzący z kukurydzy, który został rozłożony na mniejsze składniki w celu poprawy funkcjonalności.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik