hydrolizat białkowy kukurydziany

KATEGORIA | Białka roślinne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwym działaniem niepożądanym składnika hydrolizatu białkowego kukurydzianego na ludzi może być wystąpienie alergii pokarmowej.

Informacje o składniku

Hydrolizat białkowy kukurydziany to składnik spożywczy powstały z hydrolizy białka kukurydzy, wykorzystywany jako dodatek do żywności.

Funkcja

Składnik hydrolizatu białkowego kukurydzianego pełni funkcję źródła białka w diecie, co jest ważne dla rozwoju i utrzymania tkanki mięśniowej. Białko jest również niezbędne do produkcji enzymów, hormonów i innych ważnych składników organizmu. Ponadto, hydrolizat białkowy kukurydziany jest łatwo strawny i może pomóc w poprawie wchłaniania składników odżywczych z innych pokarmów spożywanych w diecie.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik