Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka roślinne
dobry, ale
Możliwym działaniem niepożądanym składnika hydrolizatu białkowego kukurydzianego na ludzi może być wystąpienie alergii pokarmowej.
Hydrolizat białkowy kukurydziany to składnik spożywczy powstały z hydrolizy białka kukurydzy, wykorzystywany jako dodatek do żywności.
Składnik hydrolizatu białkowego kukurydzianego pełni funkcję źródła białka w diecie, co jest ważne dla rozwoju i utrzymania tkanki mięśniowej. Białko jest również niezbędne do produkcji enzymów, hormonów i innych ważnych składników organizmu. Ponadto, hydrolizat białkowy kukurydziany jest łatwo strawny i może pomóc w poprawie wchłaniania składników odżywczych z innych pokarmów spożywanych w diecie.