hydrolizat białka roślinnego z soi i kukurydzy zawiera laktozę

KATEGORIA | Białka roślinne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi to wystąpienie objawów nietolerancji laktozy u osób chorujących na nietolerancję laktozy.

Informacje o składniku

Hydrolizat białka roślinnego z soi i kukurydzy zawiera laktozę

Funkcja

Składnik odżywczy hydrolizatu białka roślinnego z soi i kukurydzy nie zawiera laktozy, ponieważ laktoza jest cukrem występującym wyłącznie w mleku ssaków. Funkcją składnika odżywczego hydrolizatu białka roślinnego jest dostarczenie organizmowi białka roślinnego, który jest niezbędny do budowy i regeneracji tkanek, a także do produkcji enzymów i hormonów. Białko roślinne jest również ważne w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej jako źródło białka pochodzenia roślinnego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik