hydrolizat białka roślinnego z rzepaku i kukurydzy

KATEGORIA | Białka roślinne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika hydrolizatu białka roślinnego z rzepaku i kukurydzy na ludzi nie zostało precyzyjnie określone.

Informacje o składniku

Hydrolizat białka roślinnego z rzepaku i kukurydzy to składnik spożywczy pozyskiwany poprzez rozkład białek z tych roślin przy użyciu wody.

Funkcja

Składnik hydrolizatu białka roślinnego z rzepaku i kukurydzy funkcjonuje jako źródło aminokwasów, które są niezbędne dla organizmu człowieka. Aminokwasy te są wchłaniane przez organizm i wykorzystywane do budowy białek, które stanowią podstawowy budulec tkanek i narządów. Hydrolizat białka roślinnego z rzepaku i kukurydzy może być szczególnie korzystny dla osób na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, które często muszą szukać alternatywnych źródeł białka pochodzenia roślinnego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik