hydrolizat białka roślinnego kukurydzianego i sojowego

KATEGORIA | Białka roślinne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika hydrolizatu białka roślinnego kukurydzianego i sojowego na ludzi nie zostało określone.

Informacje o składniku

Hydrolizat białka roślinnego kukurydzianego i sojowego to składnik spożywczy powstały przez hydrolizę białka pochodzącego z kukurydzy i soi.

Funkcja

Składnik hydrolizatu białka roślinnego kukurydzianego i sojowego pełni funkcję dostarczania organizmowi aminokwasów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Hydrolizat białka roślinnego jest bogatym źródłem białka, które jest trawione i wchłaniane przez organizm w sposób bardziej efektywny niż białko w formie nieprzetworzonej. Dzięki temu hydrolizat białka roślinnego może pomóc w zwiększeniu masy mięśniowej, poprawie regeneracji mięśni po treningu oraz wzmocnieniu układu odpornościowego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik