Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka roślinne
dobry, ale
Możliwe działanie niepożądane składnika hydrolizatu białka roślinnego kukurydzianego i sojowego na ludzi nie zostało określone.
Hydrolizat białka roślinnego kukurydzianego i sojowego to składnik spożywczy powstały przez hydrolizę białka pochodzącego z kukurydzy i soi.
Składnik hydrolizatu białka roślinnego kukurydzianego i sojowego pełni funkcję dostarczania organizmowi aminokwasów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Hydrolizat białka roślinnego jest bogatym źródłem białka, które jest trawione i wchłaniane przez organizm w sposób bardziej efektywny niż białko w formie nieprzetworzonej. Dzięki temu hydrolizat białka roślinnego może pomóc w zwiększeniu masy mięśniowej, poprawie regeneracji mięśni po treningu oraz wzmocnieniu układu odpornościowego.