Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry, ale
Hydrolizat białka kukurydzianego może powodować potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka, jeśli jest spożywany w nadmiernych ilościach lub jeśli osoba spożywająca ma alergię na kukurydzę. Nadmierne spożycie hydrolizatu białka kukurydzianego może prowadzić do zaburzeń trawienia, bólu brzucha, wzdęć oraz biegunki. Osoby z alergią na kukurydzę mogą doświadczyć reakcji alergicznych, takich jak wysypka skórna, obrzęk twarzy i warg, trudności w oddychaniu, a w skrajnych przypadkach może dojść nawet do wstrząsu anafilaktycznego. Przed spożyciem hydrolizatu białka kukurydzianego należy skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem, zwłaszcza jeśli ma się alergię na kukurydzę lub choroby przewodu pokarmowego.
Hydrolizat białka kukurydzianego to produkt pozyskiwany z kukurydzy, który jest stosowany jako składnik w przemyśle spożywczym ze względu na swoje właściwości odżywcze i funkcjonalne.
Składnik hydrolizat białka kukurydzianego jest często stosowany jako dodatek do produktów spożywczych ze względu na swoją zdolność do poprawiania ich jakości. Jego główną funkcją jest zwiększenie wartości odżywczej produktów oraz poprawa ich wchłanialności przez organizm. Ponadto, hydrolizat białka kukurydzianego może działać jako emulgator, zagęszczacz, stabilizator i regulator kwasowości w produktach spożywczych.