Hydrolizat białka grochu

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Alergiczne kontaktowe zapalenie skóry

Informacje o składniku

Hydrolyzed Pea Protein to składnik kosmetyczny otrzymywany poprzez hydrolizę białka grochu. Jest to proces, w którym białko jest podzielone na mniejsze peptydy za pomocą wody. Hydrolyzowane Pea Protein jest powszechnie stosowane w kosmetykach ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i wzmacniające włosy. Może również pomagać w poprawie elastyczności skóry i wygładzaniu drobnych linii i zmarszczek. Składnik ten jest często stosowany w produktach do pielęgnacji włosów, takich jak szampony, odżywki i maski, oraz w kosmetykach do pielęgnacji skóry. Hydrolyzowane Pea Protein jest również odpowiednie dla wegan i osób z nietolerancją laktozy, ponieważ pochodzi z roślin.

Funkcja

Hydrolizowany białko grochu to składnik kosmetyczny pochodzący z grochu, który poddano hydrolizie, aby rozłożyć białko na mniejsze fragmenty, co przyczynia się do poprawy korzyści dla skóry.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik