Hydroksypropylotrymonian Hydrolizowanego Białka Pszenicy

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

alergia

Informacje o składniku

Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Wheat Protein to składnik kosmetyczny, który może być stosowany w różnego rodzaju produktach do pielęgnacji włosów. Jest to pochodna hydrolizowanego białka pszenicznego, która została zmodyfikowana poprzez dodanie grupy hydroksypropylowej. Dzięki temu składnik ten posiada właściwości kondycjonujące, nawilżające i wzmacniające włosy. Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Wheat Protein tworzy na powierzchni włosa cienką warstwę, która zapobiega jego uszkodzeniom i ułatwia rozczesywanie. Dodatkowo, składnik ten poprawia elastyczność włosów i nadaje im zdrowy wygląd.

Funkcja

Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Wheat Protein to składnik kosmetyczny, który działa kondycjonująco na włosy.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik