Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie proszku z zielonego groszku może wiązać się z pewnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Oto niektóre z możliwych zagrożeń: 1. Nadmiar białka - proszek z zielonego groszku zawiera dużo białka, więc nadmiar spożytego proszku może prowadzić do nadmiernego spożycia białka, co z kolei może być szkodliwe dla nerek. 2. Zawartość soli - proszek z zielonego groszku może zawierać wysoką zawartość soli, co może prowadzić do zwiększenia ciśnienia krwi i chorób układu sercowo-naczyniowego. 3. Zanieczyszczenia - proszek z zielonego groszku może być zanieczyszczony bakteriami lub innymi substancjami szkodliwymi dla zdrowia, co może prowadzić do chorób żołądkowo-jelitowych lub innych schorzeń. 4. Reakcje alergiczne - osoby, które są uczulone na białka występujące w grochu, mogą doświadczyć reakcji alergicznych po spożyciu proszku z zielonego groszku. 5. Skutki uboczne - spożycie nadmiernej ilości proszku z zielonego groszku może prowadzić do skutków ubocznych, takich jak biegunka, nudności, wymioty, bóle brzucha itp. W każdym przypadku należy zachować ostrożność i konsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem spożycia proszku z zielonego groszku.
Proszek z groszku zielonego to bogate źródło białka roślinnego, błonnika i witaminy C
Składnik groszek zielony w proszku jest używany głównie w przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności. Funkcja tego składnika może mieć różne zastosowania w zależności od produktu, do którego jest dodawany. Najczęściej stosuje się go jako naturalny barwnik lub aromatyzator. Ponadto, składnik groszek zielony w proszku może służyć jako źródło białka lub skrobi.