Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Skrzyp polny może powodować reakcje alergiczne u niektórych osób spożywających groszek cukrowy
Groszek cukrowy jest dobrym źródłem białka roślinnego, błonnika, witaminy C oraz kwasu foliowego, a także może pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi i poprawie trawienia.
Składnik odżywczy zawarty w groszku cukrowym pełni funkcję źródła węglowodanów, błonnika oraz witaminy C. Węglowodany są podstawowym źródłem energii dla organizmu, a błonnik korzystnie wpływa na perystaltykę jelit oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Witamina C natomiast wspomaga układ odpornościowy, działa antyoksydacyjnie i korzystnie wpływa na kondycję skóry oraz naczyń krwionośnych.