Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białko roślinne
dobry składnik
Spożycie łuskanego grochu może powodować wzdęcia oraz problemy z trawieniem
Groch łuskany jest bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów takich jak żelazo, magnez i fosfor, których regularne spożycie może przyczynić się do poprawy pracy układu trawiennego oraz zmniejszenia ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
Groch łuskany jest źródłem białka roślinnego, a także błonnika, witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak żelazo, fosfor i potas. Funkcją składnika w żywieniu jest dostarczanie organizmowi niezbędnych aminokwasów, niezbędnych do budowy białek w organizmie, a także wsparcie procesów trawienia i przyswajania składników odżywczych. Dodatkowo, błonnik zawarty w grochu łuskanym wpływa korzystnie na perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom.