Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużych ilości grillowanego bakłażana może prowadzić do wystąpienia bólu brzucha i wzdęć u niektórych osób.
Grillowany bakłażan jest niskokalorycznym składnikiem o wysokiej zawartości błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów takich jak potas i magnez.
Grillowany bakłażan jest dobrym źródłem błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych i witamin, takich jak potas, miedź, witamina B6 i K. Bakłażan jest również niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu, co czyni go dobrym wyborem dla osób odchudzających się lub dbających o swoją sylwetkę. Ponadto, bakłażan zawiera antyoksydanty, które pomagają chronić organizm przed chorobami serca, nowotworami oraz innymi chorobami przewlekłymi.