Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Spożycie granulatu owocu brzoskwini może wywołać niektóre potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka. Jednym z takich zagrożeń jest ryzyko reakcji alergicznych u osób wrażliwych na pokarmy, w tym na owoce brzoskwini. Objawy alergii mogą obejmować trudności z oddychaniem, obrzęk warg, języka, gardła i twarzy, pokrzywkę, nudności, wymioty i biegunkę. Ponadto, spożycie zbyt dużej ilości owoców brzoskwiniowych lub granulatu z nich może prowadzić do biegunki, zaburzeń żołądkowo-jelitowych, a nawet kamicy nerkowej u osób podatnych na te schorzenia. W związku z tym zaleca się spożywanie granulatu owocu brzoskwini w umiarkowanych ilościach i z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb zdrowotnych.
Granulat owocu brzoskwini to produkt spożywczy otrzymywany przez suszenie i mielenie brzoskwiń, który może być wykorzystywany jako dodatek smakowy w różnych produktach spożywczych.
Składnik granulatu owocu brzoskwini jest używany w produktach spożywczych głównie w celu dodania smaku i aromatu brzoskwiniowego. Granulat ten może być stosowany w produkcji ciast, deserów, lodów, napojów, a także w przetworach owocowych i dżemach. Ponadto, składnik ten może również wpływać na konsystencję produktów spożywczych, dodając chrupkości lub miękkości w zależności od zastosowania.