gotowana czerwona komosa ryżowa

KATEGORIA | Skrobia

Wpływ na zdrowie

neutralny składnik

Uwaga

Spożycie gotowanej czerwonej komosy ryżowej może powodować bóle brzucha oraz wzdęcia u niektórych ludzi.

Informacje o składniku

Gotowana czerwona komosa ryżowa jest bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika pokarmowego oraz niezbędnych aminokwasów, a także zawiera duże ilości witamin z grupy B, żelaza i fosforu.

Funkcja

Gotowana czerwona komosa ryżowa jest bogata w składniki odżywcze takie jak białko, błonnik, witaminy i minerały. Białko jest ważnym składnikiem odżywczym niezbędnym do budowania i regeneracji tkanek w organizmie. Błonnik pomaga w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego i zmniejsza ryzyko chorób serca. Witaminy i minerały zawarte w gotowanej czerwonej komosie ryżowej pomagają wzmocnić układ odpornościowy i utrzymać zdrowie kości.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik