Filtrat fermentacyjny z nasion soi/Lactobacillus

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Trądzik kosmetyczny

Informacje o składniku

Lactobacillus/Glycine Soja (Soybean) Seed Ferment Filtrate to kosmetyczny składnik, który powstaje poprzez fermentację nasion soi przy użyciu bakterii Lactobacillus. Ten proces tworzy filtrat, który zawiera różnorodne korzystne związki, w tym aminokwasy, witaminy i antyoksydanty, które są znane z pozytywnego wpływu na skórę. Często stosuje się go w produktach kosmetycznych ze względu na jego zdolność do poprawy nawilżenia skóry, rozjaśnienia cery oraz zmniejszenia widoczności drobnych linii i zmarszczek. Ponadto, jest znany z promowania zdrowej skóry poprzez wsparcie naturalnego mikrobiomu skóry.

Funkcja

Lactobacillus/Glycine Soja (Soybean) Seed Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny pochodzący z fermentowanych nasion soi i zawierający właściwości probiotyczne.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik