Filtrat fermentacyjny z nasion owsa Lactobacillus/Avena Sativa

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Podrażnienie skóry

Informacje o składniku

Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny, który powstaje w wyniku fermentacji składnika owsianego (Avena Sativa Kernel) przy udziale bakterii Lactobacillus. Fermentacja polega na kontrolowanym procesie rozkładu związków chemicznych z udziałem mikroorganizmów. W efekcie fermentacji składnik owsiany ulega przekształceniu, co prowadzi do powstania Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate. Składnik ten jest bogaty w substancje odżywcze i składniki bioaktywne, które mają korzystny wpływ na skórę. Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate stosuje się w kosmetykach ze względu na jego właściwości pielęgnacyjne i łagodzące. Składnik ten może pomóc w nawilżeniu i wygładzeniu skóry, redukcji zaczerwienień oraz łagodzeniu podrażnień. Ponadto, Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate może wspierać naturalną barierę ochronną skóry i przeciwdziałać utracie wilgoci. Ze względu na swoje dobroczynne właściwości, Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate jest często wykorzystywany w produktach do pielęgnacji skóry, takich jak kremy, mleczka czy serum.

Funkcja

Lactobacillus/Avena Sativa (Oat) Kernel Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny pochodzący z fermentowanych jąder owsa i bakterii Lactobacillus.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik