Filtrat fermentacji owoców Lactobacillus/Citrus Junos

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Podrażnienie skóry

Informacje o składniku

Lactobacillus/Citrus Junos Fruit Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny otrzymywany poprzez fermentację soku z owoców Citrus Junos przy udziale bakterii Lactobacillus. Ten fermentowany filtrat jest bogaty w naturalne enzymy, a także kwasy organiczne i składniki odżywcze. Jest szeroko stosowany w kosmetyce ze względu na swoje działanie pielęgnujące i nawilżające skórę. Lactobacillus/Citrus Junos Fruit Ferment Filtrate ma również właściwości antyoksydacyjne i przeciwstarzeniowe, które pomagają w redukcji widoczności zmarszczek i poprawie elastyczności skóry. Ten składnik kosmetyczny jest również znany z łagodzenia podrażnień i stanów zapalnych skóry. Dzięki swoim właściwościom, Lactobacillus/Citrus Junos Fruit Ferment Filtrate jest często stosowany w produktach do pielęgnacji skóry, takich jak kremy nawilżające, serum czy maseczki.

Funkcja

Lactobacillus/Citrus Junos Fruit Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny pozyskiwany z fermentacji soku z japońskiej cytryny w obecności bakterii Lactobacillus.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik