Filtrat fermentacji owoców dyni z Lactobacillus

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Alergiczne kontaktowe zapalenie skóry

Informacje o składniku

Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny, który powstaje poprzez fermentację dyni w obecności bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus. Ten naturalny składnik kosmetyczny zawiera enzymy, kwasy organiczne oraz przeciwutleniacze, które mogą pomóc w złuszczaniu skóry, redukcji zmarszczek i poprawie ogólnej kondycji skóry. Ponadto, Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate może również działać jako prebiotyk, który pomaga w utrzymaniu naturalnej mikroflory skóry, co przyczynia się do zdrowego i promiennego wyglądu skóry.

Funkcja

Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny pozyskiwany z fermentacji dyni i bakterii kwasu mlekowego, który działa łagodząco i nawilżająco na skórę.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik