Filtrat fermentacji mlecznej Lactobacillus

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Trądzik kosmetyczny

Informacje o składniku

Lactobacillus/Milk Ferment Filtrate to składnik kosmetyczny, który powstaje w wyniku fermentacji mleka przez bakterie z rodzaju Lactobacillus. Jest to naturalna alternatywa dla tradycyjnych konserwantów i pozwala na utrzymanie stabilności produktów kosmetycznych. Lactobacillus/Milk Ferment Filtrate działa również wzmacniająco i odbudowująco na skórę, dzięki czemu jest często stosowany w produktach pielęgnacyjnych dla skóry wrażliwej i problematycznej.

Funkcja

Lactobacillus/Milk Ferment Filtrate to filtrat pochodzący z mleka, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, stosowany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości nawilżające i łagodzące.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik