Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi filetów z miruny (macruronus novaezelandiae) jest ryzyko zatrucia rtęcią.
Filety z miruny (Macruronus novaezelandiae) są bogatym źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin z grupy B, a także zawierają niewielkie ilości rtęci.
Filety z miruny (Macruronus novaezelandiae) są bogate w białko oraz kwasy tłuszczowe omega-3, co czyni je wartościowym źródłem odżywczym. Białko jest niezbędne dla budowy mięśni oraz regeneracji tkanek, a kwasy tłuszczowe omega-3 wpływają pozytywnie na pracę serca oraz mózgu. Ponadto, filety z miruny zawierają również witaminy i minerały, w tym witaminę D, fosfor, potas oraz selen.