Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Składnik może zawierać kwasy tłuszczowe omega-3, które w nadmiernych ilościach mogą prowadzić do krwawień i zaburzeń krzepnięcia u ludzi po spożyciu filetu z łososia pacyficznego (Oncorhynchus gorbuscha).
Filet z łososia pacyficznego jest bogatym źródłem kwasów omega-3, białka, witaminy D i składników mineralnych, takich jak selen i fosfor, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka.
Filet z łososia pacyficznego (Oncorhynchus gorbuscha) jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, białka, witaminy D i witamin z grupy B. Składnik ten jest szczególnie ważny dla zdrowia serca i mózgu. Kwas tłuszczowy omega-3 zawarty w łososiu pacyficznym pomaga zmniejszyć ryzyko chorób serca i poprawić funkcje poznawcze, a białko jest niezbędne do utrzymania i regeneracji mięśni. Witamina D jest ważna dla zdrowych kości, a witaminy z grupy B pomagają w metabolizmie składników odżywczych oraz w produkcji energii.