Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika w filecie z łososia na ludzi to wystąpienie biegunek
Filet z łososia to bogate źródło białka, kwasów tłuszczowych omega-3, witamin i minerałów, które wpływają korzystnie na zdrowie serca, mózgu, skóry i układu odpornościowego.
Składnikami odżywczymi w filecie z łososia są białka, tłuszcze, witaminy oraz minerały. Białka dostarczają aminokwasów, niezbędnych do budowy i regeneracji tkanek, a tłuszcze zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy. Witaminy i minerały obecne w łososiu, takie jak witamina D, fosfor oraz selen, wpływają na rozwój i funkcjonowanie organizmu. Włączenie łososia do codziennej diety może wspomóc zdrowie oraz zapewnić odpowiednią ilość składników odżywczych.