Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużej ilości surowej fasolki szparagowej żółtej może powodować bóle brzucha i wzdęcia
Fasolka szparagowa żółta jest bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika, witaminy C, A oraz K, a także minerałów takich jak żelazo, wapń, magnez i potas.
Fasolka szparagowa żółta jest źródłem wielu ważnych składników odżywczych, takich jak błonnik, witamina C, witamina A, kwas foliowy oraz minerały, takie jak potas, magnez, fosfor i żelazo. Błonnik jest kluczowy dla zdrowia układu trawiennego, a witaminy i minerały pomagają wzmocnić układ odpornościowy i utrzymać dobrą kondycję kości. Konsumpcja fasolki szparagowej żółtej może również pomóc w utrzymaniu zdrowej wagi i obniżyć ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2.