Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa strączkowe
dobry składnik
Spożycie surowej fasolki flażoletki może powodować biegunkę, wzdęcia oraz nudności u ludzi
Fasolka flażoletka zawiera białko roślinne, błonnik, witaminy z grupy B i żelazo, a także może pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi i obniżeniu poziomu cholesterolu.
Składnik odżywczy w fasolce flażoletowej pełni wiele ważnych funkcji w żywieniu człowieka. Wysoka zawartość białka, błonnika, żelaza, magnezu i potasu sprawia, że fasolka flażoletowa jest idealnym źródłem składników odżywczych. Białko zawarte w fasolce flażoletowej pomaga w budowaniu i regeneracji mięśni, a także zapewnia uczucie sytości na dłużej. Błonnik natomiast wpływa korzystnie na trawienie i regulację poziomu cukru we krwi.Żelazo jest niezbędne do produkcji czerwonych krwinek, a magnez i potas zapewniają prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.