Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa strączkowe
dobry składnik
Spożycie dużej ilości fasoli żółtej może powodować wzdęcia i inne problemy trawienne u niektórych ludzi.
Fasola żółta to roślina strączkowa, bogata w białko, błonnik oraz witaminy i minerały, takie jak witamina C, potas i żelazo, która może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi oraz regulacji poziomu cukru we krwi.
Fasola żółta jest bogatym źródłem białka roślinnego oraz węglowodanów złożonych, co sprawia, że jest to wartościowy składnik diety dla wegetarian oraz wegan. Ponadto, fasola żółta zawiera także błonnik pokarmowy, który korzystnie wpływa na trawienie oraz regulację poziomu glukozy we krwi. Minerały takie jak żelazo, potas, fosfor, magnez oraz witaminy z grupy B zawarte w fasoli żółtej są również ważne dla zachowania dobrego zdrowia.