Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ekstrakty
neutralny składnik
Spożycie ekstraktu z białego wina może wiązać się z pewnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Przede wszystkim, ekstrakt z białego wina zawiera alkohol, który może prowadzić do negatywnych skutków dla zdrowia, takich jak uszkodzenie wątroby i innych narządów wewnętrznych. Ponadto, ekstrakt z białego wina zawiera również kwasy organiczne, które w nadmiernych ilościach mogą prowadzić do zaburzeń w układzie trawiennym, takich jak zgaga i refluks kwasu żołądkowego. Osoby z nadwrażliwością na kwasy powinny unikać spożywania ekstraktu z białego wina. Wreszcie, ekstrakt z białego wina może również wpływać na poziom cukru we krwi, co może być niebezpieczne dla osób z cukrzycą. Przed spożyciem ekstraktu z białego wina zaleca się skonsultowanie z lekarzem, zwłaszcza jeśli osoba cierpi na jakiekolwiek schorzenia zdrowotne.
Ekstrakt z wina białego to składnik spożywczy, który zawiera przeciwutleniacze i może pomóc w ochronie przed chorobami serca.
Składnik ekstrakt z wina białego jest wykorzystywany w produktach spożywczych jako naturalny dodatek smakowy. Jego funkcją jest ulepszanie smaku, zapachu i koloru produktów. Ekstrakt z wina białego jest szczególnie popularny w przemyśle spożywczym jako dodatek do wyrobów piekarniczych, słodyczy, napojów gazowanych oraz przetworów owocowych i warzywnych. Ponadto, ekstrakt z wina białego może również wpływać pozytywnie na trawienie i zdrowie układu sercowo-naczyniowego.