Ekstrakt z fermentacji soi i Lactobacillus

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Podrażnienie skóry

Informacje o składniku

Lactobacillus/Soybean Ferment Extract to składnik kosmetyczny pochodzenia naturalnego, pozyskiwany z fermentacji soi z udziałem pałeczek kwasu mlekowego Lactobacillus. Zawiera on szereg składników odżywczych, takich jak aminokwasy, witaminy i minerały, które pomagają nawilżyć i odżywić skórę. Ponadto, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract ma właściwości probiotyczne, które pomagają wzmocnić naturalną barierę ochronną skóry i poprawić jej kondycję. Dzięki temu składnikowi kosmetycznemu skóra staje się gładka, jędrna i promienna.

Funkcja

Lactobacillus/Soybean Ferment Extract to ekstrakt z fermentacji soi i bakterii kwasu mlekowego, stosowany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości nawilżające i odżywcze.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik