Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce suszone
dobry składnik
Ekologiczne jagody goji suszone są ogólnie uważane za bezpieczne do spożycia. Jednakże, istnieją potencjalne zagrożenia, zwłaszcza w następujących przypadkach: 1. Interakcje z lekami - Jagody goji mogą wpływać na działanie niektórych leków, w tym leków przeciwzakrzepowych i leków przeciwcukrzycowych. 2. Nadmierna konsumpcja - Spożycie zbyt dużej ilości jagód goji może prowadzić do biegunek, nudności i bólu brzucha. 3. Zanieczyszczenia chemiczne - Niektóre jagody goji mogą zawierać zanieczyszczenia chemiczne, takie jak pestycydy i metale ciężkie, które mogą być szkodliwe dla zdrowia. 4. Alergie - Osoby uczulone na owoce jagodowe, w tym truskawki i maliny, mogą wykazywać reakcję alergiczną na jagody goji. W każdym przypadku, przed dodaniem jagód goji do swojej diety, zawsze należy skonsultować się ze swoim lekarzem, zwłaszcza jeśli masz jakiekolwiek problemy zdrowotne lub przyjmujesz jakieś leki.
Ekologiczne jagody goji suszone to bogate źródło antyoksydantów i składników odżywczych
Składnik ekologiczne jagody goji suszonej jest bogaty w przeciwutleniacze, witaminy i minerały, takie jak witamina C, żelazo i beta-karoten. Funkcje składnika tego rodzaju jagód w produktach spożywczych obejmują poprawę smaku, konsystencji i wartości odżywczej, a także przyczynienie się do wydłużenia trwałości produktu. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym jagody goji suszone również pomagają wzmocnić układ odpornościowy i zapobiegać chorobom.