Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Konserwanty
dobry, ale
E200 to kwas sorbowy, który jest stosowany jako konserwant w żywności. Potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka po spożyciu E200 są minimalne, ponieważ jest on uważany za bezpieczny do spożycia w odpowiednich ilościach. W niektórych przypadkach, osoby z nadwrażliwością na E200 mogą doświadczyć reakcji alergicznych, takich jak pokrzywka lub trudności w oddychaniu. Jednakże, te przypadki są rzadkie. W sumie, spożywanie żywności zawierającej E200 w odpowiednich ilościach nie stanowi zagrożenia dla zdrowia człowieka.
Kwas sorbowy (E200) jest naturalnym konserwantem spożywczym, który jest stosowany do przedłużania trwałości żywności.
Składnik E200 to kwas sorbowy, który jest stosowany jako konserwant w produktach spożywczych. Jego funkcją jest opóźnianie procesów fermentacji i zapobieganie rozwojowi pleśni i drożdży. Dzięki temu przedłuża się trwałość produktów spożywczych oraz zapewnia ich świeżość i bezpieczeństwo dla konsumentów.