Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Dodatki do żywności
niewskazany
Spożycie dwutlenku siarki nie stanowi zagrożenia dla zdrowia człowieka, ponieważ jest to gaz, który nie jest trujący dla organizmu w normalnych warunkach atmosferycznych. Jednakże, wdychanie dużej ilości dwutlenku siarki może powodować problemy z oddychaniem, takie jak duszność, kaszel i ból w klatce piersiowej. Dłuższe narażenie na wysokie stężenie dwutlenku siarki może prowadzić do chorób płuc, takich jak POChP i astma. W związku z tym, należy unikać wdychania dużych ilości dwutlenku siarki i stosować się do zasad bezpieczeństwa w miejscach, gdzie może wystąpić jego nadmierna ilość, takich jak kopalnie, fabryki lub miejsca, w których stosowany jest jako środek konserwujący w żywności.
Regulator kwasowości
Konserwant