Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Dodatki do żywności
uważaj na...
Spożycie dwusiarczynu potasu może prowadzić do różnych zagrożeń dla zdrowia człowieka. Niektóre z najczęstszych skutków ubocznych to bóle głowy, nudności, wymioty i biegunka. W niektórych przypadkach, spożycie dwusiarczynu potasu może prowadzić do poważniejszych skutków ubocznych, takich jak trudności w oddychaniu, skurcze mięśni i problemy z układem krążenia. Ponadto, osoby z chorobami nerek lub astmą mogą być szczególnie wrażliwe na działanie dwusiarczynu potasu i powinny unikać jego spożycia. W każdym przypadku, przed spożyciem dwusiarczynu potasu należy skonsultować się z lekarzem w celu określenia dawki oraz oceny ryzyka.
Związek chemiczny stosowany jako konserwant i przeciwutleniacz.
Dodatek