Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej na białko ryby w przypadku spożycia dorsza filetów bez skóry z połączonych kawałków ryby.
Dorsz filety bez skóry z połączonych kawałków ryby to bogate źródło białka oraz składników mineralnych, takich jak fosfor i selen, ale stanowi też źródło kwasów tłuszczowych omega-3, które są korzystne dla zdrowia serca i układu odpornościowego.
Dorsz filety bez skóry z połączonych kawałków ryby są dobrym źródłem białka oraz składników mineralnych, takich jak fosfor i selen. Są również niskokaloryczne i zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Spożycie ryb, w tym dorsza, zaleca się ze względu na zawartość kwasów omega-3, które wpływają pozytywnie na zdrowie serca oraz układu krążenia.