Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie czerwonej papryki w kostce w nadmiarze może powodować podrażnienie błony śluzowej żołądka oraz jelit.
Czerwona papryka kostka jest bogatym źródłem witaminy C oraz prowitaminy A i beta-karotenu, jest niskokaloryczna i zawiera substancje o działaniu przeciwzapalnym.
Czerwona papryka kostka jest bogata w wiele składników odżywczych, w tym witaminy C, witaminy A, witaminy K oraz błonnik. Witamina C jest ważna dla utrzymania zdrowia układu odpornościowego, a witamina A wpływa na zdrowie skóry i utrzymanie dobrego wzroku. Witamina K jest niezbędna dla prawidłowego krzepnięcia krwi, a błonnik jest ważny dla zdrowia jelitowego i trawienia.