czerwona papryka kostka

KATEGORIA | Warzywa

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie czerwonej papryki w kostce w nadmiarze może powodować podrażnienie błony śluzowej żołądka oraz jelit.

Informacje o składniku

Czerwona papryka kostka jest bogatym źródłem witaminy C oraz prowitaminy A i beta-karotenu, jest niskokaloryczna i zawiera substancje o działaniu przeciwzapalnym.

Funkcja

Czerwona papryka kostka jest bogata w wiele składników odżywczych, w tym witaminy C, witaminy A, witaminy K oraz błonnik. Witamina C jest ważna dla utrzymania zdrowia układu odpornościowego, a witamina A wpływa na zdrowie skóry i utrzymanie dobrego wzroku. Witamina K jest niezbędna dla prawidłowego krzepnięcia krwi, a błonnik jest ważny dla zdrowia jelitowego i trawienia.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik