Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużej ilości ostrej czerwonej papryki może powodować podrażnienie błony śluzowej żołądka i jelit.
Czerwona papryka jest bogata w witaminę C, beta-karoten oraz błonnik, pomaga wzmocnić odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo, a także może zwiększyć tempo przemiany materii i spalania tłuszczu.
Czerwona papryka jest źródłem wielu składników odżywczych, w tym witaminy A, witaminy C i potasu. Witamina A jest ważna dla zdrowia oczu, a witamina C pomaga w utrzymaniu zdrowia układu odpornościowego. Potas natomiast pełni kluczową rolę w regulacji ciśnienia krwi i funkcjonowaniu mięśni. Ponadto, czerwona papryka zawiera również błonnik, który jest ważny dla zdrowia układu trawiennego.