Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Spożycie zbyt dużej ilości mięsa z Czerniaka może prowadzić do zatrucia metalem ciężkim - rtęcią, która może negatywnie wpłynąć na układ nerwowy i odpornościowy człowieka.
Czerniak (Pollachius virens) jest rybą morską z rodziny dorszowatych, bogatą w kwasy tłuszczowe omega-3 oraz białko, które są ważnymi składnikami diety człowieka.
Składnik żywieniowy zawarty w Czerniaku (Pollachius virens) to białko, które pełni istotną rolę w budowie i regeneracji tkanek organizmu, a także w procesach metabolicznych i transportowych. Białko zawarte w Czerniaku jest łatwo przyswajalne przez organizm i charakteryzuje się wysoką wartością biologiczną. Dodatkowo, Czerniak jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego oraz procesy zapalne w organizmie.