Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużych ilości surowej żółtej cukinii może powodować biegunkę lub bóle brzucha u niektórych ludzi.
Cukinia żółta jest niskokalorycznym warzywem bogatym w witaminę C, błonnik oraz potas, a jej regularne spożywanie może przyczynić się do obniżenia ciśnienia krwi oraz poprawy trawienia.
Cukinia żółta jest niskokalorycznym warzywem o wysokiej zawartości błonnika i składników mineralnych, takich jak potas i magnez. Składnik ten jest także źródłem witaminy C oraz prowitaminy A. Spożywanie cukinii żółtej może pomóc w utrzymaniu prawidłowej masy ciała oraz wpłynąć pozytywnie na stan skóry, wzrok i układ sercowo-naczyniowy.