Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie zbyt dużej ilości cukinii zielonej plasterkami może powodować biegunkę u ludzi
Cukinia zielona plastry to niskokaloryczny składnik diety bogaty w witaminy i minerały, który wspomaga trawienie, reguluje poziom cukru we krwi i obniża ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Składnik odżywczy zawarty w cukinii zielonej w plastraach to błonnik, który pełni ważną funkcję w diecie. Błonnik pokarmowy reguluje pracę układu pokarmowego, wpływa na procesy trawienia i wchłaniania składników odżywczych, a także korzystnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi. Ponadto błonnik pokarmowy przyspiesza uczucie sytości i zapobiega w ten sposób nadwadze i otyłości.