Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białko roślinne
dobry składnik
Spożycie zbyt dużej ilości ciecierzycy może powodować wzdęcia u ludzi
Ciecierzyca jest bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika, witaminy B6 i kwasu foliowego oraz jest stosowana w kuchni jako składnik potraw wegetariańskich i wegańskich, takich jak falafele czy hummus.
Cieciorka jest cennym źródłem białka roślinnego, który jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej. Białko zawarte w cieciorce jest pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do budowy i regeneracji tkanek w organizmie. Cieciorka jest również bogata w błonnik pokarmowy, który wpływa korzystnie na trawienie i zapobiega zaparciom. Oprócz tego, cieciorka dostarcza cennych składników mineralnych, takich jak żelazo, fosfor, magnez, cynk i potas, oraz witaminy z grupy B.